Forside » Hva skjer » Aktivitetskalender » Guida tur i EGERSUND KIRKE- BYENS SIGNALBYGG

Guida tur i EGERSUND KIRKE- BYENS SIGNALBYGG

Når og hvor

  • Sted: Egersund kirke
  • Arrangør: Egersund kirke
Tid og dato:
  • tirsdag, 09. juli : 12:30-13.15

I sentrum av byen, vendt mot sjøen, troner vakre Egersund kirke. Hit har folk kommet med båt, hest, til fots eller på andre måter for å feire gudstjenester og livets store begivenheter i mer enn 800 år. Å stige inn i dette bygget er å ta en reise tilbake i tid og fornemme slektenes tilhørighet til fellesskap og livsopplevelser.

Bli med inn i kirken og bli kjent med historien til dette unike bygget. Den starter allerede på 1200-tallet. Kirken er omtalt i et pavelig brev fra 1292 som Ecclesia sancte Marie de Eikundasund. På begynnelsen av 1600-tallet var tilstanden slik at bygget måtte rives, og ny kirke ble bygget samme sted. Siden har kirken vært ombygd, påbygd og renovert, og har derfor spennende stilelementer fra flere epoker.

Se og hør historien om den vakre altertavlen fra 1607, den barokke prekestolen og de rikt dekorerte benkedørene. Hør om kongen som solgte kirken til private, om kongen som ville hente benkedørene til Sverige – og om det danske skipsmannskapet som forærte kirken en vakker sølvkanne som takk for at de ble reddet fra havsnød.

Vi ønsker velkommen til en spennende og interessant vandring i dette eldste og vakre signalbygget i hjertet av Egersund!

Det blir guidede turer: tirsdag- torsdag og lørdag   i juli fra kl 12.30  ( 45min)

Pris pr per person er kr 100,-