Forside » Hva skjer » Aktivitetskalender » THE TIDE IS CHANGING offesiell åpning av kunstverket Amphibiome

THE TIDE IS CHANGING offesiell åpning av kunstverket Amphibiome

Når og hvor

  • Sted: Jøssingfjord Vitenmuseum
  • Arrangør: Dalane Folkemuseum og Egersund Næring og Havn
Tid og dato:
  • lørdag, 06. april : 13:00
Velkommen til offisiell åpning av kunsten ved det nye Jøssingfjord Vitenmuseum, som markerer tidevannets nullpunkt.
Lørdag 6. april 2024 inviterer Dalane Folkemuseum og Eigersund Næring og Havn til åpningen av Studio ThinkingHands kunstverk Amphibiome. Kunstverket første del er nå satt opp ved Jøssingfjord Vitenmuseum og den andre følger i Egersund havn i 2025. Verket setter fokus på verdens laveste tidevann.
Utenfor kysten mellom Sokndal og Egersund ligger det nemlig et amfidromisk punkt – et nullpunkt i havet hvor tidevannet utligner seg selv. Dette unike fenomenet har alltid påvirket livet her, både det over og under havoverflaten.
Gjennom 1,5 år har Studio ThinkingHand jobbet sammen med lokale dykkere og marinebiologer for å utforske hvordan maritime habitater påvirkes av tidevannsstrømmene, geologien og de menneskelige inngrepene her. I verket inviterer kunstnerne deg med på denne reisen ned på havbunnen. Bli med på åpningen d. 6. april og dykk dypere ned i kunsten og tidevannets mysterier! Her får du blant annet møte kunstnerne og dykkeren som har bidratt til prosjektet.
Velkommen!
Program for dagen:
13.00-13.15: Tale og snorklipping ved verket ved KOROs direktør, Sigurd Sverdrup Sandmo
13.15-14.10: Enkel servering i kafeen i Vitenmuseet.
13.30-14.00: Kulturelt innslag
14.10-14.30: Kunstnersamtale med Studio ThinkingHand, dykker og undervannsfotograf Erling Svendsen,
moderert av kurator Ida Højgaard Thjømøe.
14.45-15.30: Filmvisning: Dokumentar om Tidevannsprosjektet av IDOART (15 min),
«Moving Mountain» av Nanna Elvin Hansen og Ase Brunbrog Lie (22 min) introdusert av
Maiken Stene, Velferden Scene for Samtidskunst
Kort om Studio ThinkingHand
Kunsterduoen Rhoda Ting (AUS, f. 1985) og Mikkel Dahlin Bojesen (DK, f. 1988) har etablert en felles kunstnerisk praksis, hvor de søker å gjenforhandle vårt forhold til naturen. Duoen jobber tverrfaglig og i tverrsnittet mellom kunst og vitenskap, idet de oversetter vitenskapelig forskning til sansbare kunstverk. I deres praksis eksperimenterer de med hva som kan forstås som liv og intelligens. Resultatene presenteres i skulpturer, videoer og installasjoner som minner oss om at vi mennesker bare er én av jordas mange arter. Tross deres unge alder, har duoen allerede stilt ut flere stedsspesifikke kunstprosjekter i offentlige rom i både Danmark, Tyskland og Sør-Korea – og nå også i Norge.
Kunstprosjektet er en del av THE TIDE IS CHANGING – et kunstprogram (2020-2025) eiet av Eigersund Næring og Havn KF, som setter fokus på regionens unike tidevannsfenomen gjennom kunst. For å se som for mer informasjon se www.thetideischanging.com
Foto: I DO ART Agency