Geocaching & Turfhunt

Forside » Opplevelser » Uteaktiviteter » Geocaching & Turfhunt

Turfhunt

Selve appen er gratis og er laget av www.locatify.com på Island. Magma Geopark og Samfundets skole Egersund har kjøpt rettigheter til å lage guidede turer og oppgaveløyper til TurfHunt. Elever på mellomtrinnet ved Samfundets skole har sammen med lærer Kurt Klungland laget 2 oppgaveløyper som ble publisert i 2014. Når du åpner TurfHunt vil du se ”games” på et verdenskart.

Løypene i TurfHunt er bygget opp slik at du må gå til hvert sted for å få fram informasjon og oppgaver. I tillegg til ett eller flere artige flervalgsspørsmål, er det gjerne også et lite memory-spill. Ved å gå fra sted til sted og løse utfordringene (challenges) samler du poeng. Er dere flere som går tur sammen, er det mulig å spille mot hverandre på hver sin mobil. Du kan se din og motspillernes poengsum ved å trykke på poengsummen nederst til høyre på skjermen. På kartet kan du også til enhver tid se hvor dine motspillere befinner seg. Du har også mulighet til å velge mellom kart eller hybrid. Det siste viser satellittfoto.

Slik laster du ned et spill, gjerne med Wifi, og spiller på en eller flere mobiltelefoner:

 1. Start Turfhunt og velg deg fram til Egersund på kartet på skjermen.
 2. Start Game. Hvis dere skal spille mot hverandre på flere mobiltelefoner, kan de andre bare trykke REDEEM INVITATION og skrive inn de 6 bokstavene du får opp på din skjerm.
 3. Når du har fått med alle spillerne, trykker du på Start Game Now og alle får etter hvert opp sitt kart (velg hybrid for satellittbilder). Dere ser også hvor dere er på kartet.
 4. Så er det bare å gå til oppgaven ”plinger inn”. Du får med deg informasjonen som bilde, tekst og evt. lyd, trykker på Challenge og får fram oppgavene som er enten flervalgsoppgaver eller et memory-spill (på tid)
 5. Underveis og til slutt kan dere se poengene deres nederst på skjermen. Trykk på poengsummen og se hva du og de andre har klart.Da er det bare å ønske lykke til. Last ned og gå ut. Let og finn og kos dere.

Geocaching

Geocaching er et utendørs skattejaktspill som foregår i den virkelige verden, og hvor man bruker enheter med GPS. Spillerne navigerer til et bestemt sett med GPS-koordinater og prøver så å finne geocachen (beholderen) som er gjemt på den posisjonen.

Å sitt enkleste krever geocaching følgende 8 trinn:

 1. Registrer et basismedlemskap gratis.
 2. Besøk siden «Gjem & finn en cache».
 3. Angi postnummer og klikk «Søk».
 4. Velg hvilken som helst geocache fra listen og klikk på navnet.
 5. Skriv inn koordinatene til geocachen på din GPS-enhet.
 6. Bruk din GPS-enhet som hjelp til å finne den skjulte geocachen.
 7. Signer loggboken og returner geocachen til sin opprinnelige plassering.
 8. Del dine geocachinghistorier og -bilder på nettet.

Det er mye mer ved spillet enn dette. Fortsett å lese her for å lære mer!

Kulturminnesøk

Kulturminnesøk gir deg oversikt over kulturminner i Norge. Sidene ble lansert av Riksantikvaren i desember 2009, og kom i ny versjon våren 2012.

Kulturminnesøk viser informasjon om over 150.000 kulturminner registrert i Askeladden, og har i tillegg opplysninger og bilder fra flere andre kilder og fra publikum.

Når du ber appen finne kulturminner i nærheten av deg, får du kulturminnene opp på et kart på skjermen på mobilen samt finne mer informasjon om hvert enkelt kulturminne. Mobilen hjelper deg til å finne fram til hvert enkelt kulturminne, som kanskje har ligget der nokså ”hemmelig” i århundrer, kanskje i din egen hage!

Første versjon av vår Kulturminnesøk mobilapp er tilgjengelig for Android og kan lastes ned i Google Play.

Appen viser informasjon fra Kulturminnesøk om kulturminner i Norge. Appen har tre hovedfunksjoner: I nærheten viser kulturminner der du befinner deg i lister og i kart.

Vis meg viser kulturminner i omgivelsene ved hjelp av utvidet virkelighet (AR).

Utforsk hvor du kan filtrere blant alle kulturminner.
Du kan også laste opp bilder og legge inn kommentarer på kulturminner til Kulturminnesøk direkte fra appen.

Den nåværende versjonen av appen inneholder kun kulturminnelokaliteter fra Askeladden som er kartfestet, og ikke kulturmiljøer eller brukeroppretta kulturminner.

www.kulturminnesøk.no