Ferietips

Egersund By: Kultursti og Fayancemuseum

— for deg som er interessert i kultur og byliv

Bli kjent med Egersundshistorie, lokaliteter og interessante fakta om byen. Vet du hvorfor det er så mange fargerike hus i Okka by? Eller at vi har spennende koblinger til bl.a. kongefamilien og popkongen Elvis Presley? Det skal du finne ut i løpet av en byvandringstur.

Du kan ta byvandring på egen hånd ved å laste ned appen Magma Geopark og finne løypen som heter Byvandring eller ved bruk av en brosjyre som kan fås på Grand hotell.

Prøv også vår nye kultursti med byhistoriske skilt – en rute med 14 skilt midt i den gamle trehusbebyggelsen. Mange flotte bilder fra arkivene til Dalane Folkemuseum kan du oppdage langs denne ruta, i tillegg til interessante fakta og kuriositeter. Kulturstien passer for alle som ønsker en koselig spasertur samtidig som de blir litt bedre kjent med Egersund sentrum. Avslutt turen med å gå opp til Varberg og helleristningene. Etter byvandring, kan du besøke Fayancemuseet. Her kan du ta deg en kopp kaffe og nyte uteområdet i Elveparken som er rett i nærheten.

Stort utvalg og korte avstander

Å handle i Egersund er en sansefryd for øyet, både i og utenfor butikkene. Butikker i smale gater med små gamle trehus og kjøpesenter nesten vegg i vegg. Egersund er kjent for shopping i trivelig atmosfære og ikke minst den yrkesstolte servicen i butikkene. Se butikkoversikt her.

Alltid noe godt på menyen

I Egersund finner du trivelige og lokale restauranter, med noe for enhver smak på menyen. Her tilbys alt fra gode tradisjonelle fiske- og kjøttretter med lokale råvarer, til burgere, pizza og eksotisk mat. Ønsker du småretter eller et søtere alternativ til kaffen får du også det på våre koselige kafeer. Les mer her.

Les mer om Egersunds historie her

Noe du lurer på?