Kategorier
Ukategorisert

Turtips og aktiviteter 2021

Forside » Aktuelt » Turtips og aktiviteter 2021

Turtips og aktiviteter

Selv om det er vinter og kaldere i luften er turområdene i Egersund like fine sommer som vinter. Finn din favoritt enten du er glad i familietid, kunst, kultur og historie, ro og stillhet i naturen eller bare leter etter et fint motiv for å ta bilder.

1. Se sola gå ned ved Eigerøy fyr og overnatt i fyrvokterboligen

For deg som ønsker å nyte naturen i ro og stillhet

Kjør til parkeringsplassen ved Eigerøy fyr med bil eller sykkel. Ønsker du å overnatte i fyrvokterbolig, kan du bestille det på forhånd. Start fra parkeringsplassen og følg grusveien mot Eigerøy fyr (2,3km). Nyt kveldssolen ved fyrtårnet.

Lær noe nytt! Last ned Magma Geopark-appen og finn ut mer om geologi og historie langs veien.

2. Byvandring, kultursti og Fayancemuseum

For deg som er interessert i kunst, kultur og historie

Ta en byvandring på egen hånd ved å laste ned appen Magma Geopark og finne løypa som heter Byvandring eller ved bruk av en brosjyre. Du kan også ta en alternativ byvandring ved å følge kulturstien (oversiktskart finner du på veggen av servicebygget ved gjestehavn).

Etter byvandring, kan du besøke Egersund Fayancemuseum. Ta en kopp kaffe og nyt uteområdet i Elveparken som er rett i nærheten. Besøk galleriene We-Ro, Okka galleri og Dalane Kunst og Håndverk.

3. Tur til Trollpikken

For deg som ønsker å nyte familietiden

Kom med bil eller sykkel fra sentrum og følg skiltet grusvei og sti til Trollpikken (1,9 km). Langs veien kan du finne en foss, flere jettegryter og andre fjellformasjoner. Du kan også ta turen tilbake til sentrum gjennom Vannbassengan og få med deg det flotte og varierte landskapet underveis (6,2).

4. Togtur til Hellvik og sykkeltur langs den Gamle Jærbanen

For deg som ønsker å utforske å kombinere flere aktiviteter

Kjøp togbillett fra Egersund til Hellvik på Vy. Se etter skilt som viser til den Gamle Jærbanen og sykle hele veien tilbake til Egersund (8 km). Langs veien finner du mange fine rasteplasser, stoppesteder og avstikkere. Ta gjerne turen opp til Launesfjellet for en flott utsikt.

Lær noe nytt! Last ned Magma Geopark-appen og finn en Treasure Hunt som heter Geobike Egersund-Hellvik. Turen er en del av både Dalane Kyststi og Kystpilegrimsleia.

5. Tur til Varberg med utsiktspunkt, poesti og helleristninger

For deg som vil kombinere kort topptur med utsikt og historie

Fra sentrum, følg skilting opp til Varberg og nyt 360 graders utsikt fra toppen. Ta en tur rundt Varberg for å få med deg poesti med kjekke rasteplasser (1 km). På vei tilbake til sentrum, følg skilting til helleristningene.

For mer informasjon om turene og andre aktiviteter les her.

Tagg dine bilder på Instagram med @visit.egersund for repost!