Kategorier
Ukategorisert

EIGRA

I mars åpnet Eigra kjøkken & bar dørene i gamle Grand Restaurant. Med fokus på sesongens beste råvarer, setter egersundrestauranten smaks- og næringsrik mat på bordet. Denne unike Share & fun-restauranten vil du ikke gå glipp av.

Forside » Aktuelt » EIGRA

EIGRA: Uforglemmelig matopplevelse

I mars åpnet Eigra kjøkken & bar dørene i gamle Grand Restaurant. Med fokus på sesongens beste råvarer, setter egersundrestauranten smaks- og næringsrik mat på bordet. Denne unike Share & fun-restauranten vil du ikke gå glipp av.

Uforglemmelig matopplevelse
Del en fantastisk matopplevelse sammen med vennegjengen, kolleger, samarbeidspartnere eller familien på det åpne kjøkkenet som til og med har en ekte kullgrill. Vi bruker god tid på å forberede maten riktig, og flere av rettene tilberedes eller får siste finish i kullgrillen.

– Maten blir tilberedt over åpen flamme! Du kommer tettere på kokken, og kan se mens maten tilberedes. Kjøkkenets bar finner du i midten av lokalet, slik at du raskt og enkelt blir servert den drikken du vil ha, forteller kokken Jaume Padrisa Prieto.

Småretter, sharing-meny eller tre-retters middag? På Eigra kjøkken & bar kan du sitte lenge og nyte et godt måltid, eller ta deg en drink eller to før du tar turen videre. Menyen er tilrettelagt slik at du kan plukke ut forretter,
hovedretter med valgfrie sauser og garnityr samt småretter.

– Ved «Share & fun» overlater du valget til oss, og vi velger retter basert på de råvarene som er best akkurat nå. La oss friste med grønt, litt kjøtt eller kanskje litt fisk eller skalldyr. Rettene komme i den rekkefølgen som kjøkkenet anser best. Mates serveres «sharing-style», til deling mellom dere, forteller hotelldirektør Geir Sølve Hebnes Sleveland.

HISTORISK ATMOSFÆRE
Eigra kjøkken & bar har en unik beliggenhet i samme lokal som Grand Hotell med atmosfære fra 1870-tallet. Noen av de historierike delene av bygget, har blitt beholdt for å få frem kontrasten til det moderne. Flotte møbler fra den lokale møbelprodusenten Eikund – inspirert av norske designklassikere, står godt i stil til hotellhistorien. For tilreisende er hotellet det åpenlyse valget for overnatting. Her finner du 101 trivelige rom, showscene og moderne konferanselokaler med totalkapasitet på 160 personer.

Det arrangeres flere festivaler, Egersundsugå og Fiskeriets dag i sommerhalvåret. Videre utover høsten arrangeres det blant annet Høstmarken, Oktoberfest, Kulturnatt og den svært populære Julebyen i Egersund. I november og desember må du ikke gå glipp av Grand Dinnershow – regionens største oppsetninger på Grand Hotel. Hotellet er et glimrende utgangspunkt for opplevelser i og utenfor byen. Det er tilrettelagte sykkelruter, merkede turløyper og fiskemuligheter både i elver, vann og i sjøen. Og maten, den får du på Eigra kjøkken & bar.

CHAMBRE SÉPARÉE
På Lille Eigra kan du og selskapet ditt trekke dere tilbake, men samtidig føle på den gode stemningen i restauranten. Her kommer dere enda tettere på kokkene, samtidig som dere sitter litt for dere selv. Lille Eigra er et såkalt chambre séparée – et rom i rommet. Perfekt for store og små begivenheter.

LOKALE RÅVARER
Med fokus på sesongens beste råvarer, setter Eigra kjøkken & bar smaks- og næringsrik mat på bordet til deg. For å gi deg en hyggelig og spennende matopplevelse henter vi inspirasjon fra lokale råvarer og bruker moderne teknikker. Nyt ferske, crispy grønnsaker fra Jæren og fisk & skalldyr fra lokale fiskere. Spekemat og andre typer kjøtt er utviklet i samarbeid med lokale bønder og matprodusenter.

– Jeg reiser ut til leverandørene og sammen finner vi ut hva vi trenger for å lage en perfekt meny. Kaffen som håndbrygges på Eigra kjøkken & bar brennes på kaffebaren like borte i gaten. Vi gjør så godt vi kan for å løfte frem lokale bønder og mat- og drikkeprodusenter fra regionen, forteller Jaume.

«Vi hadde lyst gi byen en ny møteplass hvor stemningen er løs og dørene er åpne for alle som har lyst å nyte god mat og drikke i godt lag.»

KOKKEN JAUME PADRISA PRIETO (30)
Den spanske kokken Jaume (30) fra den lille byen Moià startet allerede sin karriere for 17 år siden i Spania. Det startet i oppvasken, og etter bare noen måneder fikk han jobb på kjøkkenet i restauranten. Etter kokkeskolen jobbet han i travle Barcelona, før han flyttet til Norge i 2008 for å jobbe som kokk. Han og hovmester Nikolai har ikke bare jobbet sammen, men også bodd sammen.

– Vi har alltid jobbet tett sammen. Jeg hadde nok aldri klart å åpnet en restaurant uten han, iallfall ikke med de gode tilbakemeldingene og resultatet vi har fått her på Eigra kjøkken & bar.

Drømmen går nå i oppfyllelse for Jaume.

– Jeg har alltid drømt om å skape min egen restaurant. Når muligheten med Eigra kjøkken & bar i Egersund dukker opp, kunne jeg ikke la den gå fra meg. Råvarene i regionen, og spesielt grønnsaker fra Jæren er noe av de beste jeg har smakt.

«Jeg har alltid drømt om å skape min egen restaurant. Når muligheten med Eigra kjøkken & bar i Egersund dukket opp, kunne jeg ikke la den gå fra meg»

HOVMESTER NIKOLAI LJØKJEL (29)
Trønderen har over ti år jobbet som kokk. Etter læretiden forsettet han kokkekunstnerne sine på flere ulike steder som Røros, Svolvær, Sverige, Trondheim, Barcelona, Trondheim. En dag får Nikolai en telefon fra Jaume som vil ha han med å på å starte Eigra kjøkken & bar i Egersund. Svaret var enkelt.

– Det har vært mye hardt arbeid, men samtidig enormt artig, lærerikt og utfordrende. Vi er et godt team og vet hvordan den andre tenker. Vi har lang erfaring i matverdenens mangfoldige kombinasjoner.
Hos oss kan du forvente deg god service og høy kunnskap i en uformell og hyggelig setting.
Eigra kjøkken & bar har plass til 78 personer, med 62 og 26 sitteplasser i restauranten.

Velkommen!
Bestill bord på forhånd for å sikre deg bord på ønsket tidspunkt.
Reserver bord online, ta kontakt på 48 99 90 10 eller post@eigra.no.