Forside » Hva skjer » Aktivitetskalender » Utstillingsåpning med foredrag – North Atlantic Sheep and Wool

Utstillingsåpning med foredrag – North Atlantic Sheep and Wool

Når og hvor

  • Sted: Egersund Fayancemuseum
  • Arrangør: Egersund Fayancemuseum og Egersund Husflidlag
Tid og dato:
  • lørdag, 13. april : 15.00
I samarbeid med Egersund Husflidslag kan vi den 13. april ønske velkommen til åpning av den internasjonale utstillingen “Wool and sheep around the North Atlantic Sea” på Egersund Fayancemuseum!
Utstillingen er laget av Karin Flatøy Svarstad, som har arbeidet med ull i mer enn 40 år og hatt ansvar for flere nasjonale og internasjonale prosjekter og arrangementer der sau og ull har vært sentralt. Utstillingen har blitt vist i en rekke land, og fremhever betydningen av utnytte ullen fra de gamle sauerasene, og viktigheten av bevaring gjennom bruk i samfunnene rundt Nord Atlanteren (Norge, Shetland, Orknøyene, Færøyene, Island, Grønland, Ytre Hebridene og Isle of Man).
På åpningsdagen vil Karin holde foredraget «Sheep and Wool around the North Atlantic Sea» kl. 15:00. Der vil hun snakke om ulla vi har i Norge og rundt Nord Atlanteren, om de unike sauerasene i Nord Atlanteren, og hvor viktig det er at bruk av ull økes. Ull er en fornybar ressurs som har stor betydning for distriktsutvikling, den er en ressurs som produseres i kulturlandskap, og som er helt unik. Karin vil også snakke litt om sitt siste prosjekt, Ull-dorado biogjødsel, som er under utvikling. Der brukes det skrapull (ull av lav verdi) som er omdannet til biogjødsel i form av ullpellets.
Inngangspris for foredrag: 150kr
Prisen inkluderer inngang til utstillingen
Utstillingen blir stående på Egersund Fayancemuseum til 9. juni og vil være tilgjengelig i museets åpningstid. Ordinær billettpris til museet og utstillinger vil da være 70kr for voksen og 40kr for honnør.