Festivaler

Fra mars til desember vrimler det av festivaler i Egersund. Det kan aldri bli for mange festivaler i denne byen. Egersund byr på seg selv og viser frem mangfoldet. En festival i Egersund involverer blant annet musikk, dyr, viser og kultur og julestemning sammen med hyggelige mennesker i alle aldre.

Forside » Hva skjer » Festivaler

Visefestival

Egersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival. Velkommen til Egersund! Tre sommerdager med over femti konserter gir stor stemning i en liten by.

Det blir hyggelig gjensyn og gjenhør med artister som har vært på festivalen opp igjennom, og også nye, spennende navn.

Av artister kan nevnes: Elona Planman, Frøkedal, Robyn Hitchcock, SteinlyZ og mange flere.

Du finner full program, informasjon om artistene og spillesteder på nettsiden og Facebook.

Oktoberfestival

Egersunds Mandssangforening og Berentsens Brygghus, begge med over 115 års erfaring i å glede folk på hvert sitt vis, arrangerer sammen en skikkelig Oktoberfest i Egersund med allsang, underholdning, god mat og spesialbrygget drikke! Foruten underholdning fra både Mandssangerne og Egersund Musikkorps ”Tyrolerorkester”, er det rikelig anledning til å delta i allsangen. Vil du oppleve enestående god stemning i høst, sørg for å sikre deg billetter tidlig! Billetter og mer informasjon på nettsiden.

Fyrfestival

Dette er en kulturfestival for utviklingshemmede som danser, spiller musikk, driver teater eller andre kulturelle aktiviteter. En festival i Egersund hvor deltakere og ledere kan være seg selv i arrangementer som er tilrettelagt målgruppen.

Fyrfestivalen viser Egersund fra sin beste side; inkluderende, imøtekommende, gavmild, og full av latter og glede. Konserter og aktiviteter står i kø med deltakere som sprer uendelig mye glede i løpet av to dagene festivalen pågår.

Egersund ønsker alle deltakere og tilskuere hjertelig velkommen til årets festival.

For mer info besøk hjemmesiden.

Bluesfestival

Hjertelig velkommen til Dalane Bluesfestival der du har mulighet til å oppleve lokale, nasjonale og internasjonale artister som fyller byen vår med musikk i 3 dager.

Kort  og godt, velkommen til fest i byen med sang og musikk, og med mulighet for stor glede og trivsel på en av våre mange scener. Kos deg i det store Bluesteltet midt på torvet, ta turen opp på byens tøffeste konsertscene Sykkelverkstedet, la rockefoten gå på Grand Scene, eller unn deg en alternativ konsert på Konsulatet.

For mer informasjon om årets artister og programmet besøk nettsiden eller Facebook.

Dalane Kulturfestival

Dalane kulturfestival 2019 arrangeres under hovedsjangeren «kunst», og med temaet FLOM. I de 4 Dalane-kommunene vil det hele uka foregå mange spennende og kjekke aktiviteter for store og små!

Mark&Helena fra England, Elena fra Italia, Damien fra Spania og Kjetil fra Stavanger er kunstnerne som i 5 uker skal ha recidency i Dalane Kulturfestival. Følg med på Facebook!

Egersundsugå

Egersundsugå er ei uke på sommeren hvor det er aktiviteter i hele byen, hver dag. Butikkene har gode tilbud og byen tilbyr ulike opplevelser og aktiviteter hver dag. Bildag, barnas dag og Fiskeriets dag er bare litt av det man kan oppleve denne uken.

Egersundsugå pleier å være i slutten av juni til starten av juli.

Høstmarken

Kom å bli med å gjør høsten lysere og byen gladere. Det er tid for Høstmarken i Egersund Sentrum. Her blir stort mangfold av dyr, mat og kjekke aktiviteter. Butikkene bugner i spennende høstnyheter og gode tilbud.

Butikkåpent fra 0900 – 1600.

Kulturnatt

Kulturavdelingen i Eigersund kommune, sammen med sentrumsforeningen, arrangerer kulturnatt med konserter, utstillinger og film rundt om i i hele sentrum.

Butikkene har åpent til 20:00, det blir arrangementer til kl 24:00 og pass som gir tilgang til alle aktivitetene kjøpes på Egersund kino.

Julebyen

Omkranset av små trehus og en koselig atmosfære finner du julebyen med lukter, smaker og lyder som får deg i den rette stemningen. Arrangeres årlig over to helger, torsdag til og med søndag, i månedsskifte november – desember.

Du finner full program, oversikt over arrangementer og praktisk informasjon på nettsiden.

Dalane Kulturfestival

Fyrfestivalen

Dalane Bluesfestival

Egersundsugå

Egersund Visefestival

Oktoberfestivalen

Høstmarken

Kulturnatt

Julebyen