Kunst & kultur

Forside » Opplevelser » Kunst & kultur

Dalane Folkemuseum

Dalane Folkemuseum er regionmuseet for Dalane, et område som omfatter kommunene Eigersund, Sokndal, Lund og Bjerkreim. Museet har rike og omfattende samlinger, med anlegg spredt over hele Dalane. Hovedanlegget ligger på Slettebø ved Egersund. I Egersund sentrum ligger Egersund Fayancemuseum.

Åpningstider:

Medio juni- medio august; alle dager 11:00-17:00
Medio august-medio juni; stengt. Henvendelse til museets resepsjon.

Se ogå: www.dalanefolkemuseum.no

Egersund Fayancemuseum

Egersund Fayancemuseum viser et utvalg av gjenstander fra fabrikkens lange historie. Utstillingene viser også hvordan fajansefabrikken utgjorde en hjørnestein i Egersunds by. Egersund Fayancemuseum har gjennomført universell utforming i alle ledd både med hensyn til adkomst og formidling. Her finner man et eget berøringsgalleri tilrettelagt for blinde og svaksynte der alle besøkende har anledning til å ta og føle på gjenstandene.

Museet har også butikk ved resepsjonen. Egersund Fayancemuseum er en avdeling av Dalane Folkemuseum.

Museets åpningstider:

Medio juni- slutten av august; hver dag 11:00-17:00
September-medio juni; onsdag-fredag 11:00-15:00, lørdag-søndag 11:00-17:00

Mer informasjon finner du på museets hjemmesider

Egersund Kulturhus

Egersund Kino og Kulturhus holder til i Sandakergaten og rommer byens teater- og konsertscene og kinotilbud.
Byens kino har to kinosaler, eget kiosksalg og er sentralt plassert i bybildet. I tillegg til filmvisning kan lokalene leies til foredrag og seminarvirksomhet.

Gå til Egersund Kulturhus sin hjemmeside

Bibliotek

Eigersund folkebibliotek tilbyr besøkende en rikholdig og spennende samling sentralt plassert i Egersund. Biblioteket har mange gode tilbud og kan også låne inn fra andre bibliotek.

Hovedbiblioteket har trådløs nettverk samt flere publikumsmaskiner med tilgang til nettet. Bruken er gratis. Det er mulig å reservere tid på forhånd. Du finner din egen lesekrok på biblioteket om du tar turen innom. Velkommen!

Mer informasjon finner du på kommunens hjemmeside

We-Ro Atelier

Velkommen til We-Ro Atelier i Johan Feyers gate 7, en stille vandring i ord og bilder. Når flagget er ute, er vi inne! Ellers ta kontakt på tlf. 936 83 911.

Sjekk datoer for workshops og andre aktiviteter på Facebook.

Dalane Kunst og Håndverk

Dalane Kunst og Håndverk er et atelier og butikk i Kirkegaten i Egersund som består av 14 frittstående kunst- og håndverkere fra hele Dalane. Her finner man blant annet malerier, trearbeid, dekorasjoner, smykker og mye annet spennende fra lokale kreative sjeler.

Åpningstider varierer. Sjekk Facebook for oppdatert informasjon.

Galleri Okka

Velkommen til Galleri Okka i Elvegaten 11. Her finner du et utvalg av ulike kunstverk blant annet fra Lars Hertevig, August Jacobsen, Terje Moe og mange andre kjente kunstnere.

Åpningstider:

Torsdag 11-18
Fredag 11-17
Lørdag 11-15