Forside » Hva skjer » Aktivitetskalender » Klesdesigner Ingunn Birkeland

Klesdesigner Ingunn Birkeland

Når og hvor

Tid og dato:
  • tirsdag, 05. september : 19:00

Ingunn Birkeland snakker om design! Arrangør: Egersund Husflidslag

Ingunn Birkeland vil denne kvelden snakke om sitt design. Hun vil også snakke om hva som inspirerer henne, og om fargevalg i bilder og klær.

Litt om Ingunn Birkeland:

Ingunn Birkeland (f. 1979) er utdannet klesdesigner ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (nå KHiO), og har hovedfag (MA) i klær og kostymer.

Siden 2005 har hun designet klær, sko, smykker og tekstilkunst under eget navn. Hun har gjort seg bemerket med iøyenfallende kjoler designet for norske kulturpersonligheter, og flere av hennes arbeider er innkjøpt av norske muséer.

Hun er også kjent for rutemønsteret hun har utviklet som en vevteknikk, og overført til ulike produkter som for eksempel emaljesmykker, sko, ullpledd for den norske produsenten Røros Tweed, og strikke, hekle, broderi – og syoppskrifter.

I to sesonger har hun vært å se som gjestedommer og fargeekspert i Symesterskapet på NRK.

Ingunn er opptatt av at folk gjennom å lage klær selv, får kjennskap til prosessen som ligger bak et plagg. Dette kan inspirere til å sette mer pris på – og ta bedre vare på – klærne, og i tillegg gi en mer bærekraftig, fargerik og inspirerende garderobe som det er grunn til å være stolt av.

I foredraget får vi et innblikk i hennes måte å jobbe på som designer, både i eget atelier og sammen med andre. I tillegg til strikk og søm, får vi se et utvalg av andre håndverksteknikker som for eksempel perlebroderi, vanlig broderi, brikkevev, og hvordan hun gjenbruker rester fra prosjektene sine til å skape nye plagg. Farger er sentralt, og det som kan virke som et tilfeldig utvalg, er i virkeligheten et nøye sammensatte og gjennomarbeidet spekter.

Spesielt viktig har samarbeidet med fotograf Knut Bry gjennom det siste 10-året vært, og vi får se høydepunkter fra ulike prosjekter, og tar et dypdykk i bildene og prosessen bak bøkene INGUNN BIRKELAND STRIKKER og INGUNN BIRKELAND SYR!