Matopplevelser i Egersund
Smaken av India
Lille India startet som en liten indisk restaurant midt i Egersund. I dag har Lille India plass til ca. 83 gjester – med god avstand – som kan nyte nordindisk-inspirert mat laget av dyktige indiske kokker.
Restauranten ble startet i 2012, og flyttet for to år siden til nytt lokale i Oluf Løwolds gate 1. Eier Antonyslas Alexander fra Sri Lanka jobbet tidligere som møbelsnekker og fikk brukt disse egenskapene til å renovere hele det nye lokalet, med et rolig indisk preg. Restau- ranten har en dempet indisk stil med ekte palmetre i taket og flotte, historiske malerier på veggene malt av malernevøen.
På grunn av økt etterspørsel trengte vi større lokale. I år feirer vi 8-års jubileum, forteller Alex.
Den indiske restauranten er fordelt på to lokaler ved siden av hverandre. Så fort Alex får godkjenning fra kommunen skal veggen rives, og ny dør skal settes inn slik at restauranten får plass til flere spiseglade mennesker i samme lokal.
– Når veggen rives får vi flere muligheter. Vi kan da ha gjester i lukket omgivelse, eller åpne det opp og ha det åpent med resten av restauranten. Med tanke på covid-19, blir det enklere å ha mindre grupper i privat regi, sier Alex.
Beste indisk restaurant
Gjennom Trip Advisor har Lille India blitt tildelt fortreffelighets- beviset hele fire ganger de siste årene, med «Tripadvisor Travellers ́Choice 2020» der de ble kåret til én av verdens ti prosent beste restauranter.
– 2020 har vært et av de beste årene for oss med høyt trykk på konfirmasjonsbookinger og cateringvirksomhet, sier Alex.
Regnskapsfører og servitør Vivian Stokkeland forteller at det er helt fullt i ukedagene og helgene. Hvis du ønsker å være sikker på at du får bord, bør du booke bord én dag før.
– Folk kommer langveis fra for å spise på restauranten vår. Vi har faste gjester helt fra Stavanger til Egersund som kommer blant annet for å smake de populære Nan-brødet som vi lager i tandoori-ovnen. Vi lager ny deig hver dag, slik at Nan-brødene alltid er ferske. Grill- maten lages fra bunnen av med hjemmelaget marinade og krydder som setter et unikt preg på maten, avslører Vivian.
Variert meny med lokale råvarer
Hos Lille India kan du velge mellom flere tandoori- gryteretter, i tillegg til mye mer – laget av de beste lokale råvarene. Annethvert år blir menyen oppdatert med nye, smakfulle retter som folk liker. De gode, gamle og tradisjonelle rettene følger alltid med.
– Under 100-ugå benytter vi muligheten til å lage ny og spennende mat som gjestene kan smake på. Det som vi selger mest av, får fast plass på menyen, forteller Alex, som har nesten 20 års erfaring fra matbransjen.
Folk er mer bereiste og har smakt god mat fra hele verden.
– Derfor er det viktig for oss å fortsette å holde høy kvalitet på maten, forandre på matutvalget, handle gode lokale råvarer og ikke minst ha gode kokker som lager den beste indiske retten.
For store og små
Lille India har 13 ansatte med en god blanding av nasjonaliteter. Alle kokkene har fagbrev og kommer fra India. De andre kommer fra Egersund, Eritrea, Iran og Burma. De som spiser hos Lille India kommer fra alle aldersgrupper. Her er det alt fra barn og unge til godt voksne – både med og uten barnefamilier.
Øvrige restauranter i Egersund
- Eigra kjøkken & bar
- Hauen Kro & Pub
- Kniv & Gaffel – House of Burger
- Mamarosa Pizza & Kebab House
- Mama’s Pizza
- Kosen Café
- Pizzabakeren
- Thai Takeaway Egersund
- Peking House
- Shaghai House
Les mer om de ulike restaurantene her.