Kategorier
Ukategorisert

Legg juleturen til Egersund

Forside » Aktuelt » Legg juleturen til Egersund

Julestemning i hele desember

Legg juleturen til Egersund

O jul med din glede

Så er det klart for den tiden av året igjen. Førjulstiden. Lukten av pepperkaker, granbar, appelsin og kanel. Hyggestunder med nære venner. Familier som samles over velduftende bord. Forventingen i barneøyne når første kalenderluke endelig kan åpnes. Det gledes!

Det er en tid for tradisjoner; adventstaken settes frem, julepynten har sin faste plass i stua, kransen henges på døra, den årlige julekonserten setter oss i høytidsstemning, lutefisken skal fortæres og pinnekjøttet eller ribba er under kontroll. Tradisjonen tro. For mange er også et besøk i den vakre julepyntede Julebyen vår en viktig tradisjon.

Juletur til Julebyen
Man trenger ikke dra langt for å samle magiske øyeblikk.

En juletur til Julebyen er en kort reise, og vi skal gjøre vårt ytterste for at du skal komme i deilig julestemning. Enten du kommer sammen med familien, kjæresten eller gode venner. Dagstur, helgetur eller romantisk langhelg. Juletreet skal skinne som aldri før, nissen er frisk og rask (han har jo vært i karantene siden desember i fjor), og de ansatte i alle de koselige butikkene i hele gågata er klare for å ønske deg velkommen til julehandelen – i år som i fjor.

Inspirasjonspakker
Vi har satt sammen noen pakker for å gjøre førjulstiden så koselig som bare mulig: Førjulskos med familien, Nyt tiden med venner og Romantisk langhelg. Ta juleturen til Egersund, vi lover et knippe av fine opplevelser, underholdning, inspirasjon og glede. Sammen med de du har kjær.

Sjokolade og steintøy
Julen handler om gode smaker, og da er det ikke lov å telle kalorier, kun dager igjen til jul. Start med å lese historien om Charlie og sjokoladefabrikken, og la kalendergaven bli en tur til Egersund Chokoladefabrik – en garantert og søt suksess. Deres håndlagede sjokolader kan få de fleste tenner til å løpe i vann, og for de store kan vi by på en kopp med rykende varm kaffe. Skulle snøen utebli, kan en kald is gi frysende assosiasjoner til det hvite.

Ho-ho-ho! Ingen jul uten nisser.
På Egersund Fayancemuseum kan du fra 20. november til 20. desember oppleve en egen nisseutstilling. Eienissene, må vite. Som alltid vises et utvalg av gjenstander fra fabrikkens lange historie, som i mer enn 130 år forsynte det norske folk med steintøy til både hverdag og høytid.

Søndagsturer i fleng
Ta en pust i julestria, og få inspirasjon fra natur- og kulturopplevelser enten sammen med venner, familie eller kjæreste.

Mulighetene og tilbudene er uendelige!

Hva med å oppleve kulturstien i Egersund sentrum? Her får du lære om glamorøse navn, «forargelsens plett» og en fontene som tok seg en tur til Danmark. Utvid horisonten på toppen av Varberg, hvor helleristninger også krysser din vei.

Elveparken, Elverhøy og Vannbassengan er mer enn egnet til å gi den mest kresne friluftentusiast bakover-julesveis med sine kilometerlange natur- og kulturstier. Og så går du kanskje rundt om en enebærbusk …

Vakre toner strømmer ut
Fredag 4. og lørdag 5. desember inviterer Davidsen og Hope til en nydelig, vakker og magisk førjulskonsert på ærverdige Grand Hotell.

Søndag 13. desember kl. 18:00–19:15 byr Pål Rake på stemningsfull julekonsert i Eigerøy Arbeidskirke (lad gjerne opp med en tur til Eigerøy Fyr i forkant), og du kan komme i julestemning med Are og Ingvar på Grand Hotell 18. og 19. Her blir det dialoger, sang og refleksjoner rundt jul.

Spis godt og sov godt
I Egersund sørger vi for at gjestene våre både kan spise godt og sove godt. Avslutt en opplevelsesrik dag med et velsmakende julemåltid på en av de gode restaurantene våre før du sovner med julestjerner i blikket over taket der a jordmor-Matja bor.

Vi hilser deg alle med jublende røst titusener ganger velkommen!

Les mer om julestemning i Egersund