Kategorier
Ukategorisert

Meksikansk mat på topp

Forside » Aktuelt » Meksikansk mat på topp

Meksikansk mat på topp

Siden oppstarten av matrestauranten Tacos & Cervezas har det stort sett vært fylt opp med matglade gjester.
I helgene kan det være lurt at man bestiller bord for å sikre seg en nydelig meksikansk rett.  

Både restaurantsjefen Marit Øglend og daglig leder Keino Hovland, i Egersund Servering AS forteller at det har aldri vært en meksikansk restaurant i Egersund tidligere. 

– Matbransjen er et veldig fremoverlent segment. Meksikansk matrestauranter har vært en av de mest hurtigvoksende fastfood-kjedene i Europa den siste tiden. Det betyr at det er stor interesse for det, og da gjelder det å være tidlig ute, forteller Hovland. 

Vegetariske retter

Tacos & Cervezas serverer hovedsakelig de faste meksikanske rettene som blant annet tacos, fajitas, nachos og i tillegg den innbakte varianten «Gangster Tacos». I tillegg satser restauranten stort på veganske og vegetariske retter. 

– Mye av maten er laget i fra bunnen av. Vi har fokus på rene smaker og ren mat. I vegetariske retter bruker vi ofte bønner og vegansk farse, men med ulike basetilsetninger og smak. Det har vært en mangel av vegetariske retter i Egersund. Her har vi truffet godt, forteller hun. 

Hovland og Øglend forteller at det er retten «Mixed taco» som er bestselgeren.

I tillegg har «Taste and share»-retten vært veldig populær. Da får man smake på mye forskjellig. På takeaway er det Gangster Tacos’en som selger best.

Meksikanske drinker

I tillegg til å ha en variert meny, er det flere cocktails, klassiske drinker og longdrinks å velge mellom bak baren. På Tacos & Cervezas kan du nyte en Whisky sour, Moscow/Mexican mule, Mexican coffee eller velge mellom flere andre meksikansk-inspirerte drinker. 

– Menyen fungerer meget bra. Drinkene og cocktailene har også virkelig slått an. Det har alltid vært en mangel i Egersund på skikkelig gode cocktails. Samtidig har vi også godt utvalg av alkoholfrie drinker.

Restauranten har et gjennomtenkt interiør. Sammen med maten, drinkene  og et røft og stilig interiør, får man en følelse av å sitte på en restaurant i Mexico. 

Rustikk stil

Restauranten har et gjennomtenkt interiør. Sammen med maten, drinkene og et røft og stilig interiør, får man en følelse av å sitte på en restaurant i Mexico. Grovt panel, bølgeblikk og den rustikke stilen er noe av det første man legger merke til hos Tacos & Cervezas.   

Restauranten har vært igjennom et omfattende oppussingsarbeid for å få frem den meksikanske stilen. Dessuten har det blitt brukt mye tid på å sette sammen en spennende meny.

Det har vært mye smaking og reising på jakten etter den riktige maten. Hovland har selv smakt på mye forskjellig innen meksikansk mat og street food. 

Ofte fullt

Restaurantsjefen forteller at serveringen av meksikansk mat har gått over all forventning. Siden det ofte er fullt inne i restauranten, er det også laget en koselig uteservering med varmelamper. Tacos & Cervezas tilbyr også takeaway og har allerede fått flere forespørsler om cateringlevering til større selskaper. 

– Muligheten til å bestille takeaway, gjør at vi får lette litt på trykket i restauranten. Vi har en utfordring med begrenset sitteplasser inne, derfor er det viktig at det oppleves innbydende ute også. Det er 25 sitteplasser inne i restauranten, og ute er det omtrent like mange. Men nå har vi fått på plass takeawayen,
som gjør at flere kan få tilgang på maten, forteller Øglend.

For de som elsker julemat, kan du bestille ribbe hos Tacos & Cervezas – en innbakt ribbe tortillas med mye snadder til.

Tacos & Cervezas har åpent til kl. 22 onsdag, torsdag og søndag. Fredag og lørdag stenger de kl. 24. Tacos & Cervezas åpnet onsdag 4. september.

Restauranten tilhører kjeden Egersund Servering, som allerede driver Mamas Pizza, Kniv & Gaffel, Kosen og Mungåt.

Ser lyst på fremtiden

Marit Øglend har erfaring fra utelivsbransjen og har jobbet flere steder i Egersund – både på Grand Hotell, i baren på Mungåt og i sommerbaren på Kniv & Gaffel. Gjennom arbeidet ble hun kjent med Keino Hovland, og sammen driver de Tacos & Cervezas som holder til midt i sentrum hvor Lille India var tidligere. 

Øglend har store forventinger til fremtiden til Tacos & Cervezas. Med tanke på hvordan restauranten går i dag, så blir neppe dette en utfordring. 

– Jeg håper og tror at Tacos & Cervezas blir så populær at en må over i større lokaler. Og at folk vil komme langveis for å oppleve maten, cocktail og miljøet på Tacos & Cervezas.

Hva som er favorittmaten til Øglend kommer kanskje ikke som en overraskelse. 

– Jeg er veldig glad i ren mat og mat laget fra bunnen av. Tacos & Cervezas har virkelig satset på ren mat med mye spennende smaker. Så favoritten er soleklart meksikansk mat, forteller hun med et smil.

Godt arbeidsmiljø

Det er mye som er bra på Tacos & Cervezas når det kommer til mat og konsept. Det er absolutt verdt å ta deg en tur innom. Bare husk å bestill bord.

Men det er én ting som skiller seg ut for restaurantsjefen over hva hun setter mest pris på.

– Det jeg liker best med jobben, er at jeg er så heldig som får jobbe sammen med noen fantastiske mennesker. Det er de ansatte på kjøkkenet og i serveringen som lager god energi og skaper god stemning på Tacos & Cervezas.

Og ikke minst alle de hyggelige menneskene som er innom og hygger seg, spiser og drikker, sier hun.