Forside » Barna i sentrum!

Barna i sentrum!

Egersund er sommerbyen barna vil elske!

I Egersund kan du ta med barna på en rekke kjekke og gøyale aktiviteter – midt i sentrum! Skap magiske sommerminner på Egersunds flotte kaiområde. Teste konkurranseinstinktet til familien med minigolf. 18 utfordringer i form av hull venter for deg og resten av gjengen. Hvis du vil ha mer konkurranse, kan du prøve bocciabanen eller krokketbanen. Du finner alle aktivitetene på kaien i Egersund sentrum. Her finner du også egen isbar med stort utvalg, noe barna garantert vil elske.

Ta turen til Trollpikken

Vil du ha med barna på tur i friluft, kan du friste dem med en stein som ble verdenskjent for noen år siden; Trollpikken. En tur til den fascinerende fjellformasjonen er en perfekt tur for eventyrlystne barn – og voksne. Opplev det unike månelandskapet, som er en del av Magma UNESCO Global Geopark. Vel fremme må du ikke glemme å teste ut Trollpikkens eget Snapchatfilter. Før turen starter, kan det være lurt å pakke med seg noen godsaker i sekken. For eksempel hjemmelaget sjokolade fra Egersund Chokoladefabrik, som du selv lager på fabrikkens eget sjokoladeverksted.

Skadbergsanden på Eigerøy

Skal barna virkelig trives på ferie, vil de bade. Egersund byr på flere vakre badeplasser. Foretrekker du ferskvann? Besøk sentrumsnære elveparken eller Vannbassengan med flere ferskvann hvor det er lagt godt til rette for en forfriskende dukkert i vakre omgivelser. Benytt samtidig anledningen til å gå opp på noen av de flotte utsiktspunktene hvor du kan studere byen i fugleperspektiv. Hvis du heller vil bade i saltvann, er vakre Skadbergsanden på Eigerøya den riktige destinasjonen. Stranda er langgrunn og passer perfekt for barn som vil boltre seg i sjøen.

Den vakre skjærgården innbyr også til andre kjekke aktiviteter. Bare fantasien setter grenser for hvor du vil prøve fiskestanga. Eller kanskje frister det mest med å lokke frem noen sandkrabber?

Sjekk også ut aktivitetskalenderen til Visit Egersund! I sommer står nemlig høydepunktene i kø for barnefamilier som besøker Egersund. Eigersund Fayancemuseum  markerer Johan Feyers 200-års jubileum med egen utstilling og dukketeater gjennom hele sommeren.

Noe for enhver smak

Egersund kan stolt vise frem sitt varierte utvalg av spennende spisesteder. Kombiner din egen og barnas rett på Eigra kjøkken og bar, eller kanskje den nydelige fiskesuppa til Biblioteket midt på torget frister mer? Barna vil garantert digge burgerne til Kniv & Gaffel på kaien i sentrum. Felles for dem alle, er at du finner dem i hjerte av Egersund.

Planlegg turen til Egersund med å sjekke ut disse sidene: