Båtplasser

Fritidsbåter har mange ankringsmuligheter i sundet og i Egersund gjestehavn.

Den lange og kuperte kyststripen gir mange muligheter for småbåt-folket. I sundet er det flere ankringsplasser for småbåter. På disse stedene er det toaletter og renovasjon.

Mastrasanden

Er et båtutfartsområde som også har atkomst fra fastland. Lun vik med langgrunn sandstrand. Fra parkeringsplassen ved Trosavigveien er det ca 15 minutters gåtur på merket sti. Bl.a. tilrettelagt med toalett og informasjon.

Dyrøy

Ligger ytterst i nordre innseiling til Egersund og er kun tilgjengelig med båt. Øya er kledd med barskog og omgitt av svaberg og bratte klipper. Brygge, toalett, informasjonstavle og fortøyningsbolter.

Sundsgabsholmen

Er en av flere øyer i en mindre øygruppe som ligger i nordre innseiling til Egersund. Kun tilgjengelig med båt. Holmen er kledd med bergfuru og omgitt av bratte klippestrender. Tilrettelagt med bl.a. brygge, fortøyningsbolter, toalett og informasjon.

Gyarhamn

Er et av de mest populære båtutfartsområdene i Eigersund. Havna ligger i en kort ”fjordarm” med to mindre forgreininger. Veksler mellom bratte berg og svaberg omgitt av barskog. To tilretteleggingspunkt med brygger og informasjon. Fortøyningsbolter og toalett.

Æsand – Navarsanden

Er en kyststrekning med fire små, men flotte strender. Strendene ligger kilt mellom bratte berg. De er langgrunne og består av små rullesteiner. Mest brukt i forbindelse med båtutfart. Ingen tilrettelegging.

Skadbergvågen kart

Skadbergvågen

Er tilrettelagt med vekt på båtutfart. Strandlinjen består av oppsprukne svaberg som grenser til barskog. Tilrettelagt med brygge, informasjon, toalett og fortøyningsbolter.

Egersund Gjestehavn

Ligger i indre havn, har servicebygg med kiosk og utendørsservering. Toaletter, vaskerom, vaskemaskin og tørkerom. Gjestehavnen administreres av Egersund Seilforening.

Les mer om gjestehavnen her

Eigerøy fyr

Fortøying og oppankringsplass ved naustet. Helårs båndtvang.

Les mer om Eigerøy fyr her

Auglend

Friluftslivsområdet består av innmark, utmark og en naturhavn kalt Vandringshavn.

Mer info finner du på kommunen sin hjemmeside.