Ferietips

Opplev Eigerøy fyr og overnatting i fyrvokterboligen

— for deg som vil nyte naturen i ro og stillhet

Tur til Eigerøy fyr og overnatting i fyrvokterbolig er perfekt for deg som vil nyte naturen i ro og stillhet. Kom til parkeringsplassen ved Eigerøy fyr med bil eller sykkel. Sykkelen kan du leie fra Turistkontoret. Bestill overnatting på Eigerøy fyr. Området er flott for padling og kajak, men husk å sjekke bølgevarsel før du legger ut på en padletur i sjøen.

Eigerøy fyr ligger midt i det karakteristiske «måne»-landskapet som er unikt for Egersund og omegn. Bergarten i landskapet består av anortositt, som ble dannet dypt inne i jorda for omtrent 930 millioner år siden. Anortositt er en sjelden bergart på jorda, men alle har likevel sett den – det er nemlig anortositt du ser på når du ser på de lyse feltene på månen. Last ned Magma Geopark app for å finne ut mer om geologi og historie langs veien.

Om turen
Fra togstasjon, følg rv 42 mot Eigerøy og følg skilt til Eigerøy fyr. På grunn av svært smal vei kan kun personbiler og minibusser kjøre helt ned til parkeringsplassen.

Tilgjengelighet: Lett tur som går delvis på grusvei og delvis på merket sti. Barnevogn kan brukes på første del av turen. WC på parkeringsplass. Familievennlig. Hund ikke tillatt pga. dyr på beite.

Varighet: 2 timer tur/retur.

Kultur og historie
Eigerøy fyr ble bygget i 1854, og er det eldste støpejernsfyret i Norge. Det er 32,9 meter høyt og er et av de mest solide fyrene i Europa. Fyret ble automatisert i 1989.

Fyrvokterboligen
Vokterboligen kan leies for dagarrangement eller overnatting. Informasjon om leie eller overnatting finner du her.

Andre aktiviteter og tips:

Noe du lurer på?

Åpen fra 3. juni til og med 31. august
Mandag – fredag 10 – 16
Lørdag 10 – 15

Flere ferietips i Egersund