Ferietips

SUP ved Eigerøy fyr og overnatting i fyrvokterboligen

— for deg som vil nyte naturen i ro og stillhet

SUP ved Eigerøy fyr og overnatting i fyrvokterbolig er perfekt for deg som vil nyte naturen i ro og stillhet. Kom til parkeringsplassen ved Eigerøy fyr med bil eller sykkel. Sykkelen kan du leie fra Turistkontoret. Bestill overnatting på Eigerøy fyr. Har du ikke eget brett, kan du leie det fra Egersund kajakkutleie. Husk å sjekke bølgevarsel før du legger ut på en padletur i sjøen.

Start fra parkeringsplassen og padle mot fyret langs kysten. Du kan også ta den korte gåturen etter at du har padlet ferdig, for å få et annet perspektiv på landskapet. Last ned Magma Geopark app for å finne ut mer om geologi og historie langs veien. Nyt kveldssolen ved fyrtårnet før du legger deg.

Om turen
Fra togstasjon, følg rv 42 mot Eigerøy og følg skilt til Eigerøy fyr. På grunn av svært smal vei kan kun personbiler og minibusser kjøre helt ned til parkeringsplassen.
Tilgjengelighet: Lett tur som går delvis på grusvei og delvis på merket sti. Barnevogn kan brukes på første del av turen. WC på parkeringsplass. Familievennlig. Hund ikke tillatt pga. dyr på beite.
Varighet: 2 timer tur/retur.

Kultur og historie
Eigerøy fyr ble bygget i 1854, og er det eldste støpejernsfyret i Norge. Det er 32,9 meter høyt og er et av de mest solide fyrene i Europa. Fyret ble automatisert i 1989.

Fyrvokterboligen
Vokterboligen kan leies for dagarrangement eller overnatting. Informasjon om leie eller overnatting finner du her.

Andre aktivitetstips:

Noe du lurer på?

Flere ferietips i Egersund