Ferietips

En kulturell oppdagelsesferd

— Egersund byr på en rik kulturhistorie

Idyllen preger byen med sin vakre og historiske trehusbebyggelse. Visste du at Egersund har en av Norges best bevarte trehusbebyggelser? Lær og se mer av den vakre, arkitektoniske byen med å bruke den nye kulturstien med byhistoriske skilt. Omvisning på Egersund Fayancemuseum, med utstilling og dukketeater, passer ypperlig som utgangspunkt før en byvandring. Du kan også avslutte med å nyte utsikten fra Varberg, som er byfjellet som gir deg vakker utsikt i alle himmelretninger. Fantastisk utsikt over byen, innseilingen og store deler av distriktet. På vei opp bør du stoppe ved helleristningene fra yngre bronsealder.

Når vi først er i det historiske hjørnet; er du giret på mer frisk luft kombinert med masse historie? Besøk Eigerøy fyrstasjon. Fyret fra 1854 ligger i havgapet, er en liten kjøretur fra Egersund sentrum, og er en del av Magma UNESCO Global Geopark på grunn av sitt unike månelandskap. På vei til fyret opplever du vakker kystnatur på god, opparbeidet vei. Overnatting på fyrvokterboligen er også fullt mulig!

Fayancebyen Egersund

Egersund Fayancemuseum er en del av Dalane Folkemuseum og ligger sentralt plassert i de gamle fabrikklokalene hvor Egersund Fayancefabrik / Egersunds Potteri holdt til fra 1847-1979. I dag blir fabrikklokalene brukt som et kjøpesenter: Alti Eikunda – og i øverste etasje finner du museet som innehar gamle fayanceskatter. Bestill omvisning og lær mer om byens historie.

Sommer og festivalliv

I Egersund kan du både oppleve Dalane Bluesfestival og Norges eldste visefestival. I tillegg dukker det opp konserter på løpende bånd gjennom hele sommeren. Sjekk ut datoene i aktivitetskalenderen!

Shopping, mat og drikke

Egersund bugner av spennende butikker du bare må besøke. Er du i shoppinghumør? Sjekk det rike utvalget av klesbutikker byen har å by på. Mer interessert i mat? Du finner flere nisjeforretninger som selger kvalitetsprodukter med stolthet for eksempel på EIGRA Street. Egersund sentrum byr også på hele tre forskjellige gallerier for kunstnerisk påfyll!

Når det er på tide med en matbit, kan du velge og vrake i forskjellige spisesteder i Egersund. På Eigra kjøkken & bar kan du komponere din egen rett med utsøkte, lokale råvarer. Mens du venter på maten, kan du nyte utsikten til restaurantens egen kullgrill, hvor du kan se måltidet bli til. Spisestedet tilbyr også vinsmaking og andre spennende aktiviteter for matentusiaster.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er kultur-bilde-1-eigra-copy-1024x683.jpg

Planlegg turen til Egersund med å sjekke ut disse sidene:

Noe du lurer på?

Flere ferietips i Egersund