Ferietips

Bilferie i Egersund

unike bilturer i Egersund og området rundt

Lokalbefolkningen i Egersund er stolte av byen sin og det er ikke uten grunn. Å bli kjent med sørlandsbyen på vestlandet er en fantastisk opplevelse både fra passasjer- og førersetet. Kanskje du vil ta turen opp til den verdensberømte Trollpikken, en liten kjøretur ut til idylliske Eigerøy fyr eller ønsker du å oppleve hele Dalane-regionen? Mulighetene er mange enten du ser for deg en rolig og avslappende ferie, eller liker fart og spenning.

Like i nærheten av Egersund ligger Norges mest komplette motorsportsenter: Motorcenter Norway. Book overnatting på Grand Hotell, ta turen innom nabokommunen vår og opplev den fantastiske naturen på veien fra Egersund til Motorcenter Norway. Kjøreturen går langs kysten og tar kun 35 minutter!

Foto: Jone Klemo Øverland

Kjøretur langs Nordsjøen

Strekningen fra Jæren mot Egersund, Sokndal og helt til Flekkefjord har nå blitt en del av Nasjonale Turistveger. Denne turen byr på et unikt kulturlandskap og idylliske kystbyer langs Nordsjøen. Strekningen er 130 km lang og absolutt en kjøretur å anbefale! Det er mye fint å oppleve og ta bilder av på denne turen, så sett av god tid til noen stopp innimellom.

Shopping, mat og drikke

Egersund bugner av spennende butikker du bare må besøke. Er du i shoppinghumør? Sjekk det rike utvalget av klesbutikker byen har å by på. Mer interessert i mat? Du finner flere nisjeforretninger som selger kvalitetsprodukter med stolthet; for eksempel EIGRA Street som i tillegg til egne retter også har et utsalg av lokal mat fra produsenter i regionen.

Egersund Servering tilbyr restauranter for enhver smak: Kniv & Gaffel, Biblioteket og Kosen. Og på brygga midt i sentrum finner du Isbaren og gratis minigolf hele sommeren. Trakteriet er byens nyeste utested med pub, karaoke og bakgård – og ligger kun noen meter fra Grand Hotell.

Egersund sentrum byr også på hele tre forskjellige gallerier for kunstnerisk påfyll! Og en koselig gågate full av butikker hvor du får tak i alt du måtte trenge. Gå til oversikt over butikker.

Planlegg din ferie i Egersund med å sjekke ut disse sidene:

Noe du lurer på?

Flere ferietips i Egersund