Ferietips

Egersund by og trehusbebyggelsen

— for deg som er interessert i kultur, shopping og byliv

Bli kjent med Egersundshistorie, lokaliteter og interessante fakta om byen gjennom byvandring, kultursti og museum. Vet du hvorfor det er så mange fargerike hus i Okka by? Eller at vi har spennende koblinger til blant annet kongefamilien og popkongen Elvis Presley? Det skal du finne ut i løpet av en byvandringstur.

Bli med på en fast guidet tur i løpet av juli eller bestill en privat guidet tur. Du kan også ta byvandring på egen hånd ved å laste ned appen Magma Geopark og finne løypen som heter Byvandring eller ved bruk av en brosjyre som kan fås på turistkontoret. Avslutt turen med å gå opp til Varberg og helleristningene. Etter byvandring, kan du besøke Fayancemuseet. Her kan du ta deg en kopp kaffe og nyte uteområdet i Elveparken som er rett i nærheten.

Stort utvalg og korte avstander

Å handle i Egersund er en sansefryd for øyet, både i og utenfor butikkene. Butikker i smale gater med små gamle trehus og kjøpesenter nesten vegg i vegg. Egersund er kjent for shopping i trivelig atmosfære og ikke minst den fagkunnskapen og yrkesstolte servicen i butikkene. Se butikkoversikt her.

Alltid noe godt på menyen

I Egersund finner du trivelige og lokale restauranter, med noe for enhver smak på menyen. Her tilbys alt fra gode tradisjonelle fiske- og kjøttretter med lokale råvarer, til burgere, pizza og eksotisk mat. Ønsker du småretter eller et søtere alternativ til kaffen får du også det på våre koselige kafeer. Les mer her.

Les mer om Egersunds historie her

Andre aktivitetstips:

Noe du lurer på?

Flere ferietips i Egersund