Ferietips

Tur til Trollpikken

— for deg som ønsker å nyte familietid

Trollpikken er en flott tur å gå til med familien eller venner, og verdt å få med seg om man er i Egersund. Du kan enten kjøre eller leie sykkel fra sentrum for å komme deg til Trollpikken. Ta med badetøyet! Langs stien kan du finne en foss og flere jettegryter hvor du kan bade.

Kom tilbake til sentrum, og besøk Egersund Chocoladefabrikk, eller prøv geocaching i sentrum. Til slutt kan du nyte en is i Elveparken.

Om turen
Parkering: Fra Egersund: følg skilt fra FV42 mot Stavanger. Parkeringsavgift 100 kr.
Tilgjengelighet: Enkel/moderat tur som går på både grusvei og sti. Merkede stier. Familievennlig. Stien kan til tider bli våt på enkelte områder, så gode sko er anbefalt. WC på parkeringsplassen. Åpen kiosk i sommersesongen.
Varighet: 2 timer inkludert stopp. Omtrent 2,3 km hver vei.

Trollpikken ble verdensberømt i 2017 da noen bestemte seg for å kutte den ned fra fjellet der den hadde skjult seg i nesten 10 000 år. Da isen trakk seg tilbake for ca 13 000 år siden, førte smeltevann fra isbreen til dannelse av sprekker i fjellene under isen. Disse sprekkene var fylt med vann, og da vannet frøs til is, ble sprekkene større og dypere. Da isen ble borte, forsvant også trykket fra isen, og enda flere sprekker hadde dannet seg. Dette, sammen med litt flaks, har ført til dannelsen av Trollpikken.

Kultur og historie
Landskapet der Trollpikken ligger er i stor grad et kulturlandskap dannet av tradisjonell dyrking og dyreavl. Du kan se gamle landgrenser, gjerder og innsjøer langs stien, og hvis du velger å gå fra Trollpikken og ned til Egersund, får du et unikt innblikk i hvordan dyr og jordbruk har formet landskapet.

Andre aktivitetstips:

Noe du lurer på?

Flere ferietips i Egersund