Badeplasser

Lyst til å bade? I Egersund har vi mange badeplasser, både for de som vil bade i sjøen og de som ønsker å bade i ferskvann.

Forside » Opplevelser » Uteaktiviteter » Badeplasser

Elveparken

Etter byvandring og shopping i sentrum, ta en tur til Egersunds flotte nye elvepark som har nå blitt den mest populære sentrumsnære badeplassen om sommer. Lundeåna er en naturlig «badeland» med jettegryter, små fosser og huler. Området er tilrettelagt med en liten strand, flere benker og sitteplasser samt gratis wifi. En perfekt plass og unne seg en is i ettermiddagssolen!

Adkomst: fra sentrum følg fv 44 mot Hauge i Dalane, ta av til venstre i rundkjøring til Spinnerigaten, P-plass ved SPAR.

Vannbassengan

Er et småkupert og allsidig barskogsområde som ligger like nordøst for Egersund sentrum. Tidligere lå det gamle vannverket til Egersund her oppe. I dag skaper både bassengene og de gamle steinsatte kanalene spenning og variasjon i skogsmiljøet. Med sin beliggenhet, natur og brukervennlig tilrettelegging er Vannbassengan i dag et av de mest brukte friluftslivsområdene i Dalane.

Adkomst: fra sentrum følg fv 44 mot Hauge i Dalane, etter noen hundre meter ta av mot Vannbassengan i rundkjøring, følg skiltene videre.

Skadbergsanden

Den største badeplassen i Eigersund Kommune med over 500 meter sandstrand og lave sanddyner. Stranden er langgrunn og en favoritt blant lokal-befolkningen. Flott for hele familien. Toalett. Stor p-plass og lett tilgjengelig med bil eller buss fra sentrum. HC-parkering. Rampe delvis ned på stranden.

Adkomst: Følg Rv. 502, ta til høyre etter Eigerøy bro, følg skilting.

Mastrasanden

Er en populær badeplass som er tilgjengelig både til fots og med båt. Fra parkeringsplassen er det omlag 15 minutters gange frem til stranda. Flere turstier og små koselige strender.

Adkomst: Følg Rv 44 til Hellvik. Ved Hellvik følg Trosavigveien rundt vågen til parkeringsplass på venstre side. Følg så grusveien til stranden.

Gådå

Den idylliske badeplassen er perfekt for hele familien i alle størrelser, spesielt de med små barn. Langgrunt ferskvann og små koselige strender skaper fredelig atmosfære for store og små. For tenåringene i familien er det en kulp hvor en kan stupe og dykke. Er en heldig får en se ferskvannsfisker svømmende rundt i vannet. HC-parkering.

Adkomst: Følg rv 44 fra Egersund sentrum mot Stavanger. Følg fylkesveg til høyre like etter Tengs ca 5,5 km. ta så av t.v mot Ege (skiltet). Avkjørsel til badeplass ligger like til høyre for krysset.