Forside » Utfold deg fysisk i sommerbyen Egersund

Utfold deg fysisk i sommerbyen Egersund

Egersund er perfekt for deg som vil oppleve mye og samtidig være sprek.

Se for deg at du starter dagen din med en deilig frokost på ærverdige Grand Hotell. Etter flott frokost på hotellet kan en joggetur i vakre omgivelser være en god start på dagen.

Vannbassengene

Vannbassengene: Dette friluftsområdet ligger bare en liten spasertur fra sentrum. Her kan du utfolde deg på fantastiske stier. Kanskje foretrekker du god fart – da er de opparbeidede grusstiene er godt valg. Vil du løpe i ulendt og kupert terreng, kan du velge og vrake i vakre stier. Turen til Vannbassengene kan toppes på en eller flere av de vakre utsiktspunktene med muligheten til å nyte utsikten av vakre Egersund fra forskjellige vinkler. Hva med å avslutte med et herlig bad i et av bassengene eller ved elveparken i sentrum?

Hestnes

Hestnes: Vil du heller legge turen til maritime omgivelser? Da er Hestnes-halvøya stedet, bare en liten spasertur fra sentrum. Hestnes er kåret til Rogalands beste turrute. I Hestnes kan du nyte duften av sjøluft og den prektige innseilingen til Egersund på nært hold.

Når joggeturen er unnagjort, er det på tide å få blodsukkeret opp. Hva passer vel bedre enn å legge turen til byens egen sjokoladefabrikk? Egersund Chokoladefabrik & Co er en attraksjon du bare må få med deg. Her får du kjøpt deilig sjokolade i alle varianter. Hjemmelaget sjokolade er en sikker vinner for hele reisefølget.

Låvaberget, Vannbassengene

Skadbergsanden: Frister det med bading og sandstrand? Da er Skadbergsanden på Eigerøy neste stopp. Skadbergsanden er en populær strand hele året, men spesielt på varme sommerdager. Stranda ligger godt beskyttet inne i en bukt med utsikt ut i havgapet. Det er langgrunt og ypperlig for mange kjekke vannaktiviteter.

Ønsker du mer fart og spenning, kan du bli med Coastal Adventures på nye eventyr i Egersunds vakre skjærgård. De gir de muligheten til å oppleve havet og naturen på nært hold; havrafting, skjærgårdssafari eller båttur til en bestemt destinasjon. Valget er ditt!

Når du begynner å bli sulten, kan du velge mellom en rekke gode spisesteder i Egersund. Felles for dem er trivelige lokaler og gode råvarer – enten du er på jakt etter et godt fisk/skalldryrmåltid, kjøtt eller vegetar. Noe godt på menyen kan spisestedene i Egersund garantert friste deg med.

Planlegg turen til Egersund med å sjekke ut disse sidene: