Ferietips

Barna i sentrum!

I Egersund kan du ta med barna på en rekke kjekke og gøyale aktiviteter – midt i sentrum! Ta med badetøy og lek i vår flotte nye fontene midt på torget. Skap magiske sommerminner på Egersunds flotte kaiområde. Test konkurranseinstinktet til familien med gratis minigolf. Her finner du også egen isbar med stort utvalg, noe barna garantert vil elske.

Ta turen til Trollpikken
Vil du ha med barna på tur i friluft, kan du friste dem med en stein som ble verdenskjent for noen år siden; Trollpikken. En tur til den fascinerende fjellformasjonen er en perfekt tur for eventyrlystne barn – og voksne. Her i området har vi samme type unike stein som også finnes på månen. Gå på månestein og opplev det unike måne-landskapet, som er en del av Magma UNESCO Global Geopark.

Før turen starter, kan det være lurt å pakke med seg noen godsaker i sekken. For eksempel hjemmelaget sjokolade fra Egersund Chokoladefabrik, som du selv kan lage på fabrikkens eget sjokoladeverksted. Se datoer for snoplaging her. Besøk også Egersunds helt egen brusfabrikk, Berentsens Brygghus, som har holdt til her siden 1895. Her er det noe for både store og små.

Strandløver og sandkrabber
Skal barna virkelig trives på ferie, vil de bade. Egersund byr på flere vakre badeplasser. Foretrekker du ferskvann? Besøk sentrumsnære elveparken eller Vannbassengan med flere ferskvann hvor det er lagt godt til rette for en forfriskende dukkert i vakre omgivelser. Benytt samtidig anledningen til å gå opp på noen av de flotte utsiktspunktene hvor du kan studere byen i fugleperspektiv. Hvis du heller vil bade i saltvann, er vakre Skadbergsanden på Eigerøya den riktige destinasjonen. Stranda er langgrunn og passer perfekt for barn som vil boltre seg i sjøen.

Både på Skadbergsanden og i Vannbassengene kan man spille frisbeegolf og volleyball, og Egersund har både skatepark og flere flotte klatreparker og lekeplasser for barn og unge. Skateparken finner man like i nærheten av Dalane Folkemuseum på Slettebø.

Den vakre skjærgården innbyr også til andre kjekke aktiviteter. Bare fantasien setter grenser for hvor du kan prøve fiskestanga. Eller kanskje frister det mest med å lokke frem noen sandkrabber? Man kan leie båt og fiskeutstyr ved gjestehavnen.

Egersund Fayancemuseum kan friste med «Lek med leire», et gratis aktivitetstilbud hvor barn og unge kan komme og få utløp for sin fantasi, kreative evner og skaperglede.

Sjekk også ut aktivitetskalenderen til Visit Egersund! I sommer står nemlig høydepunktene i kø for barnefamilier som besøker Egersund.

Noe for enhver smak
Egersund kan stolt vise frem sitt varierte utvalg av spennende spisesteder. Kombiner din egen og barnas rett på Eigra kjøkken og bar, eller kanskje den nydelige fiskesuppa til Biblioteket midt på torget frister mer? Barna vil garantert digge burgerne til Kniv & Gaffel på kaien i sentrum. Felles for dem alle, er at du finner dem i hjertet av Egersund.

Planlegg turen til Egersund med å sjekke ut disse sidene:

Noe du lurer på?

Ta kontakt med turistkontoret som holder til i Jernbaneveien 18.
Åpent fra 20. juni – 21. august fra kl. 10-16