Ferietips

Coasteering og bademuligheter

— for deg som liker når kroppen jobber

Coasteering er en relativt ny aktivitet i Norge, men landskapet i og rundt Egersund egner seg helt perfekt til denne type aktivitet. Du vil få alt utstyr og opplæringen du trenger. Guidene vil velge en lokasjon som passer i forhold til været den dagen, men en utfordrende og ekstremt morsom opplevelse får du garantert! Utfluktene skjer hovedsakelig i skjærgårdene langs Nordre- og Søre Eigerøy.

Andre aktiviteter for deg:

Dra på kajakk- og telttur på Hellvik eller reis på sykkeltur til Skadbergsanden og prøv flere idrettsaktiviteter på stranden. Test styrken med klatring på Trollpikken. Ta kvelden på Trakteriet eller Easy med god musikk i helgene.

Badeplasser
Lyst til å bade? I Egersund har vi mange badeplasser, både for de som vil bade i sjøen og de som ønsker å bade i ferskvann.

I sentrum: Elveparken og Vannbassengan
Etter byvandring og shopping i sentrum, ta en tur til Egersunds flotte nye elvepark som har nå blitt den mest populære sentrumsnære badeplassen om sommer. Lundeåna er en naturlig «badeland» med jettegryter, små fosser og huler. Området er tilrettelagt med en liten strand, flere benker og sitteplasser samt gratis wifi. En perfekt plass og unne seg en is i ettermiddagssolen! Litt lenger nordøst for Egersund sentrum finner du Vannbassengan, et av de mest brukte friluftslivsområdene i Dalane. Tidligere lå det gamle vannverket til Egersund her oppe. I dag skaper både bassengene og de gamle steinsatte kanalene spenning og variasjon i skogsmiljøet.

Strandstemning: Skadbergsanden
Den største badeplassen i Eigersund kommune med over 500 meter sandstrand og lave sanddyner. Stranden er langgrunn og en favoritt blant lokal-befolkningen. Flott for hele familien. Toalett. Stor p-plass og lett tilgjengelig med bil eller buss fra sentrum. HC-parkering. Rampe delvis ned på stranden.

Mastrasanden og Gådå
Den idylliske badeplassen Gåda er perfekt for hele familien i alle størrelser, spesielt de med små barn. Langgrunt ferskvann og små koselige strender skaper fredelig atmosfære for store og små. For tenåringene i familien er det en kulp hvor en kan stupe og dykke. Er en heldig får en se ferskvannsfisker svømmende rundt i vannet. HC-parkering.

Mastrasanden er en populær badeplass som er tilgjengelig både til fots og med båt. Fra parkeringsplassen er det omlag 15 minutters gange frem til stranda. Flere turstier og små koselige strender.

Les mer her

Andre aktivitetstips:

Noe du lurer på?

Flere ferietips i Egersund